Zsebkutya

Ki ne szeretné, hogy kutyája kiegyensúlyozott, egészséges, jól nevelt, játékos kis vagány legyen? Nem kevés türelemmel és néhány ügyes trükkel egy zsebkutyából is Frakk, Lassie vagy Kántor válhat!
Az én kihívásom, hogy Dexter több legyen mint zsebkutya.
Sikerül-e vagy sem?
Erről szól a blog. De leginkább tapasztalatokról és tanácsokkal tőlem, és a többi zsebkutyástól.
És a zsebkutyákról, akik nem csupán zsebkutyák.
Kérdésed van? Írj bátran, utánajárok!
Zsebszöveg

Zsebgaléria

Friss topikok

  • vviikkii: Sziasztok! Nagyon tetszik a blog, én is osztom azt a nézetet, hogy egy apróbb termetű kutyust is ... (2010.03.26. 23:41) A tenyésztőről
  • Misty Daisy Kira: Nekem sajnos nincs ilyen jó tapasztalatom az összeengedéssel :( össze lett engedve óvatosan, de úg... (2010.03.26. 12:47) Szocializáció
  • Luszia+és a gazdi blogja:): nagyon édesek mindketten,olyan tündéri kutyusok,én az enyémeket,úgy kaptam ingyért,és az eggyikük ... (2010.03.20. 07:58) Napi zsebkutya
  • panka.p: @kepike1: :) (2010.03.12. 17:52) Napi zsebkutya
  • KisTimi: Szia / sztok, Örülök, hogy segíthettem. Én is ilyen félelmekkel indultam neki tavaly, és főleg az... (2010.03.12. 15:12) Ivartalanítás

Archívum

Kutyaruha - interjú a designerrel

2010.03.21. 10:28 - panka.p

Címkék: vásárlás kutyaruha

A kutyaöltöztetés jellemzően zsebkutyás szokás. Ki nem áll meg közülünk az állatáruházak ruhasoránál, vagy böngészi a netet egy egyedi darabért. Elianar szépséges ruháit már megcsodálhattuk a fórumon, most arról mesél, miért a blökiket választotta a kifutó helyett.

Egy laikus - pláne egy német juhászos - azt kérdezi: Egy szőrős állatnak miért kell ruha?

A kutyákra hidegebb napokon a gazdik gyakran adnak ruhákat, cipőt. Ez laikus szemmel talán csak divathóbortnak számit, de valójában nagyon fontos szerepe van! Igaz, hogy van szőrük, de a lakásban tartott kutyák szőrzete nem olyan dús és ellenálló a hideggel szemben, mint a szabadon tartott kutyáké. A rövidebb és ritkább szőrzetű kutyusoknak akár veszélyt is jelenthet a hideg, hisz a bundájuk hamar átnedvesedik, akár tüdőgyulladást is kaphatnak. Ne felejtsük azt sem, hogy a kutyáink mozgásigénye nem csökken attól, hogy az idő hideg odakint (legfeljebb a gazdié). A ruhákban kedvencünk hideg időben sem fog megfázni, és a sétáltatás idejét sem kell lerövidíteni.

Mióta tervezel és készítesz ruhát kutyáknak?

Az első ruhát másfél éve készítettem, az én Ronim számára. Valójában az adott ötletet, hogy - miután napokon át kerestem a boltokban megfelelőt - nem találtam olyan ruhát, ami tetszett volna, vagy a minősége és a kinézete egyenes arányban lett volna az árral. Számomra a bolti árak (6 000 - 10 000 Ft) horribilisnek tűntek. Ekkor döntöttem úgy, hogy saját magam fogom elkészíteni.

Honnan jönnek az ötletek?

Az ötletek (sajnos) éjszaka jönnek :) Ilyenkor már nem is tudok visszaaludni, csak a reggelt várom, hogy megvalósíthassam. Általában az anyagok színe és mintája hozza az ötletet. Bevallom, sokszor merítek ötletet neten látott méregdrága márkás összeállításokból is.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi volt a legextrémebb kérés?

Nem volt eddig semmilyen extra kérés, ami szintén bizonyítja, hogy a kutyaruha nem divathóbort, hanem egy szükséges felszerelés kedvencünknek.

Tudnál dán dognak is ruhát készíteni?

Igen! Mindössze a méreteire van szükség.

Mi volt idáig a kedvenc darabod és miért?

Általában az épp aktuális ötletem tetszik a legjobban. Nagy öröm mikor készen van, és látom készen azt, ami éjszaka még csak egy kép volt a fejemben, reggel pedig még csak egy vázlat egy papíron.

Az érdeklődők hol tudják megnézni a ruhákat?

Az érdeklődők a www.bestdogfashion.eoldal.hu oldalon láthatnak képeket az eddigi ruháimról. Szívesen látok mindenkit az oldalamon, várok minden hozzászólást, véleményt, de akár építőjellegű kritikát is!

Hogy lehet tőled rendelni?

A rendeléseket email-ben szoktuk megbeszélni. A cím ahol fel lehet venni velem a kapcsolatot: bestdogfashion@gmail.com. Ugyanitt fel lehet iratkozni a hírlevelemre is, amiben a jelenleg kapható darabokról és újdonságokról tájékoztatom a kedves érdeklődőket.

Ha Dexternek egy esküvőre frakkot kérnék, nekiugranál?

Valószínűleg megpróbálkoznék vele:)
 

Elianar ruhái: 1 400 Ft - 2 000 Ft között (zsebkutyáknak)

Itt keresd: www.bestdogfashion.eoldal.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebkutya.blog.hu/api/trackback/id/tr641856042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása